18 February 2013

The Thoughts




You know when you have come to a point in your life
when you realize that you have kissed it goodbye,
but you don't have a choice
and now you have to breath it and bear it,
It'll only be a while, you tell yourself
and it won't kill you,
you lie and you lie to yourself,
your past is happening all over again,
and you kick yourself because you thought you have escaped,
you don't want be corny,
but you long so much to be them,
you long to be shiny happy people



**Credit to original source**

27 December 2012

Misi Kitar Semula



Aku da lame ada cita-cita dan angan-angan nak collect barang-barang yang boleh recycle and jual kt orang-orang yang memang keja nya collect recycle items. Boleh gak top up sikit duit poket aku walaupun tak banyak. Niat tak boleh plak kan..yang sebenarnya extra duit poket from selling these recycle items is a bonus..yang penting kerjasama nak contribute kat bumi yg kita duduki..eceh..
Kalo masa duduk ngan mak apak dulu, payah nak buat sebab takde space yang aku boleh cop and buat jadi tempat   jangan-kacau-tempat-farah-ni-barang2-untuk-recycle. Al maklum lah adik beradik cukup 1 team bola..jadi baik mak aku utilize kan setiap inci space dalam rumah tu untuk benda lain. Betol dak?


Jadi, makanya selepas kawen...aku pun melancarkan misi ni..tp makan mase gak nak kumpul sebab tinggal berdua jerk.. Jadi lagi, petang ni aku ngan apai nak cuba pegi jual barang2 ni semua..lagipun, dah bape plastik sampah dah aku pakai..makin lame makin semak pulak aku tengok. Hehe...Harapan den semoga resultnya tidak mengecewakan..amin.. (",)



Lets Go Green and Save The World! Lets Recycle Babeh! 

12 December 2012

Salah Kiblat





Boleh tak....all this while..aku tak perasan yang aku and apai selama ni solat kat arah kiblat yang salah????!!! Malam tadi masa aku cek kat Apps My Solat kat Tab..tiba² rasa tergerak hati nak try cek arah kiblat..Turns out..to be like 360 darjah daripada kiblat yang kitorang selalu guna..Oh my...tak tahu nak cakap apa..sebab kitorang pun refer pada gambar rumah tu sebelum kitorang masuk menyewa lepas kawen itu hari.. Aish..Agak nya orang tu pun tersalah kot..Dah nak setahun duduk kat rumah tu baru terperasan..Huuu..Moga kekhilafan kami diampunkan..Amin..

Moral of the cerita..Kalo pergi mana²..sila la pastikan arah kiblat anda dengan tepat..kalo was²..tanya lah pada yang pakar..kalo ade kompas..lagi bagus..

09 December 2012

Twilight Saga-Breaking Dawn versi apekah??




Twilight Saga - Breaking Dawn...A hilarious must see?
Hahahaha...LOL...
Sungguh kelakar dan lucu kan penjual-penjual 
dvd kt Malaysia ni..hik hik